Historie van Wagensveld B.V.
 

Ontstaan.
In augustus 1963 werd het bedrijf gestart met het produceren van diverse staalproducten voor de beton- en nadien ook de meelindustrie.
Het bedrijf werd in de avonduren als eenmanszaak opgestart in een hal van een klant van het eerste uur, te weten de Verwo.

Explosieve groei.
Midden jaren ’60 namen de werkzaamheden in snel tempo toe, met de steun van een broer van de toenmalige eigenaar werd het bedrijf omgedoopt tot “Gebroeders Wagensveld”. In die tijd werd er voorzichtig aan onze knowhow in de productie van transportbanden gewerkt, door de nauwe contacten met de oud papier industrie. De tweede generatie, A. Wagensveld, kwam in 1970 ons team versterken, onderaan de ladder begonnen, kwam hij nadien aan het hoofd van “Wagensveld B.V”.

Over de grenzen.
Steeds vaker traden we in contact met buitenlandse sectorgenoten die dezelfde hoge kwaliteitsmaatstaven hanteerden. Hieruit volgde een selecte aanvulling op ons assortiment, met zowel import, export, als onderhoud van machines voor de oud papier industrie. Ook de jaren ’80 stonden volop in het teken van groei.

Nieuwe uitdagingen.
In 1981 sloten we ons hoofdstuk “verhuizingen” af met een nieuw pand op de huidige locatie in Woerden. De opmars in innovatieve productontwikkelingen en –realisaties zorgde ervoor dat we vanaf 1999 klaar stonden voor omvangrijke projecten en nieuwe uitdagingen zoals winkelinrichting.

Vooruit kijken is regeren.

Uiteraard zitten wij niet stil en proberen wij vooruit te kijken.
Met de grote investering die we achter de rug hebben, zullen we alles behalve stilzitten. Dat zal u als klant de komende jaren als eerste merken. Door verdere uitbreiding van het machinepark zijn wij nog zelfstandiger en flexibeler.
Op zoek naar verbeteringen, werken wij continu aan nieuwe oplossingen t.a.v. energie-, milieubesparing, veiligheid, efficiëntie en productiviteit. 

Nieuwe markten.
In de grotere productieruimte, meer mensen en betere machines, betekent eveneens dat de horizon van ons afzetgebied kan worden verbreed. Te denken valt aan recycling van bedrijfsafval, plastic en hout.

Met Wagensveld B.V. heeft u anno 2013 alle tools en mogelijkheden in handen!